Hafta sonu İstanbul’da gidebileceğiniz keyifli yerler

03.05.2018
641

Hafta sonu İstanbul’da gidebileceğiniz keyifli yerler;Havalar ısınmaya başladı. Hafta sonu güzel havanın tadını çıkarmanız için harika öneriler sunuyoruz. Yüksek Topuklar ekibi olarak, hafta sonu nereye gitsek

REKLAM ALANI
Hafta sonu İstanbul’da gidebileceğiniz keyifli yerler

Havalar ısınmaya başladı. Hafta sonu güzel havanın tadını çıkarmanız için harika öneriler sunuyoruz. Yüksek Topuklar ekibi olarak, hafta sonu nereye gitsek diye düşünenler için İstanbul’da gidilecek en huzurlu ve keyifli yerleri derledik. Sevdiklerinizle şahane bir hafta sonu geçirmek için haberimizi hemen okumaya başlayın!

Polonezköy

Hafta sonu keyfine, sabahı kahvaltısıyla başlamak isteyenler için Polonezköy doğru adres. Anadolu Yakası’nda bulunan Polonezköy’e ailenizle veya arkadaşlarınızla gidebilirsiniz. Kahvaltıyı atlayıp öğle yemeğine gitmeyi düşünenler için, mangal çok keyifli bir seçenek olabilir.

Ağva

Butik otelleriyle ve nehir gezintisiyle bilinen Ağva, hafta sonları için en çok tercih edilen yerlerden. Şehirden uzaklaşmak ve nefes almak istiyorsanız, ormanın içindeki küçük otelleri, orman evlerini tercih edebilirsiniz. Ağva’ya gittiğinizde Karadeniz sahilinde yürümeyi ve kanoyla nehir turu yapmayı unutmayın.

Adalar

Adalar, güzel havalarda günübirlik bir gezinti yapmak için çok ideal. Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Beşiktaş’tan kalkan vapurlarla  Büyükada, Kınalıada, Burgaz ada ve Heybeliada’ya gidebilirsiniz. Arkadaşlarla gitmeyi düşünenler için, bisiklet kiralayıp ada etrafında dolaşmak çok keyifli olacaktır. Küçük çocuklu aileler ise çocuk koltuklu bisiklet seçeneklerini değerlendirebilirler.

Poyrazköy

Doğada keyifle gezebileceğiniz bir yer arıyorsanız, Anadolu Kavağı’ndaki Poyrazköy doğru adres. Yoros Kalesi’ni gezdikten sonra, manzaraya karşı kahvaltı edebilir, yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Şile

Şile, İstanbul’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan deniz, kum, güneş üçlüsünün bir arada olduğu harika bir alternatif. Denize girmeseniz bile kumsalda deniz havası alabilir, arkadaşlarınızla bir şeyler içebilirsiniz. Dönüş için yola düşmeden önce liman balıkçılarını ziyaret etmeyi unutmayın. Kumsal dışındaki diğer alternatif, Şile merkezinin tersi yönde bulunan Saklıgöl’dür. Burada, gözleme ayran keyfi yapabilir, göl etrafında yürüyüş yapabilirsiniz.

Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı, Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde, Kanlıca yakınlarındaki Çubuklu Korusu’nun içerisinde yer alıyor. Geniş bir koruluğa ve keyifli bir yürüyüş yoluna sahip. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gittiğinizde harika manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, hafta sonları Hidiv Kasrı’nda kahvaltı edebilir, bahçedeki sincapların ve çiçeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Fenerbahçe Parkı

Şehir merkezinde bulunan Fenerbahçe Parkı, denizin ve yeşilliğin iç içe olduğu bir yer. Anadolu Yakası’nda bulunan Fenerbahçe Parkı’na Avrupa Yakası’ndan da kolayca ulaşabilirsiniz. Parktaki çimenlere uzanarak deniz havası alabilir, yine parkın içinde yer alan kafelerden faydalanabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda bir orman parçası üzerinde kurulmuştur. Doğa severlerin akınına uğrayan Arboretum’a giderek, göl kenarında yeşilin her tonunu görebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Kendinizi cennette hissedeceksiniz.

Belgrad Ormanı

Avrupa Yakası’nın en bilinen ormanlık alanı olan Belgrad Ormanı’nın içerisinde 6 km’lik yürüyüş ve koşu parkuru bulunuyor. Aynı zamanda, Belgrad Ormanı’nda çok güzel dere ve göletlere de rastlamanız mümkün. Kalabalıktan kaçmak için tercih edeceksiniz, erken saatlerde gitmeye özen gösterin. Kısa bir yürüyüşten sonra harika bir piknik, hafta sonunuzu tarifsiz kılacaktır.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu’nda her yıl nisan ayında Lale Festivali düzenleniyor. Kendini doğanın kollarına bırakmak istiyorsanız, bu harika yere mutlaka gidin. En çok tercih edilen yeşillik ve ormanlık yerlerden biri olan Emirgan Korusu’nda, rengarenk çiçeklerle, ağaçlarla ve Boğaz manzarasıyla harika fotoğraflar çektirebilirsiniz. Korunun içinde bulunan 3 adet köşkten birinde kahvaltı keyfi yapabilir veya yemek yiyebilirsiniz. Dilerseniz yemek için, piknik alanlarını kullanabilirsiniz.

Yıldız Parkı

Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Yıldız Parkı, İstanbul merkezindeki en büyük korudur. Muhteşem bir doğaya ve renk cümbüşüne sahip. Park içinde bulunan Çadır Köşkü, Malta Köşkü ve Kır Kahvesi’nde bir şeyler yiyip içmek için mola verebilirsiniz. Piknik alanlarını kullanarak, sevdiklerinizle keyifli saatler geçirebilirsiniz. Yıldız Parkı’na yaya girişi ücretsiz, araç girişi ücretlidir.

REKLAM ALANI
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

İçerik gönderebilirsiniz.